En tembel havhavlar!

Egzersizden pek hoşlanmayan köpekler 

Köpeklere bayılsak da bazen tembelliğimiz ya da hayat tempomuz, onlara ayak uydurmamızı zorlaştırabiliyor. İyi haber, bizim kadar tembel köpekler de var! Parklarda, sokaklarda koşturup oynamaya pek de hevesli olmayan, kanepede bizimle oturup Netflix izlemeye bayılan havhavların hangileri olduğunu öğrenmek ister misiniz? Okumaya devam edin 😉


1. İngiliz Bulldog : 

Atletik görünümlerine rağmen, en mükemmel uzanma sporu şampiyonu olan cinslerden biri İngiliz Bulldoglar. Kendisi gerçek bir ye-iç-yat partneri. 


2. Fransız Bulldog:

Kısa bacaklı Fransız Bulldogların en sevdiği etkinlik, koşup oynamak değil. Bu bızdırıklar da uyumayı ve tembellik yapmayı seven köpek cinslerinden.


3. Chow Chow:

Tüyleri kabarık ve yumuşacık bu havhavlar, kesinlikle kocaman birer yastık gibiler. Gecelerimizin vazgeçilmez sarılıp uyuma pofuduklarından olacakları kesin.


4. Tüysüz Çin Köpeği (Chinese Crested):

Saatlerce yatmak ve uyumak konusunda dünya markası olan cinslerimizden biri de Tüysüz Çin Köpeği.


5. Bichon Frise:

Taranıp süslenmeye bayılan Bichon Frise’ler, süslendikten sonra dışarı çıkmaya o kadar da meraklı değiller nedense… Bütün gün sizinle birlikte yan gelip yatmaya daha meyilliler.


6. Bullmastiff:

Bekçi köpeği olarak yetiştirilen bu büyük ırk, sakin bir karaktere sahiptir ve çoğunlukla pek fazla egzersize ihtiyaç duymaz. Ama bu sizi yanıltmasın, çünkü sakin görüntüsünün altında her zaman alarmdadır.


7. Minyatür Pinscher:

Küçük bir ırk ve kusursuz bir ev arkadaşı. Özellikle uzun süren yürüyüşler, bu bıcırıkların hiç hoşlarına gitmez.


8. Pomeranian:

Pomeranianlar aslında her zaman çok küçük ırk olmuyorlar, ama kucağı kesinlikle çok seviyorlar. Uzun süre size eşlik edebilir, yanınızda oturabilir ve koca bir günü sizinle birlikte tembellik yaparak geçirebilirler.


9. Shih Tzu:

Oyuncu ve her an tetikte bir tür olmasına rağmen, Shih Tzular size oturarak eşlik etmekten de hoşlanırlar.


10. Chinese Shar-Pei:

Buruşuk yüzünden de anlaşılabileceği üzere, uyuduğu zamanlar onun için günün en güzel anları 🙂


11. Japon Chin:

Çok oyuncu olmalarına rağmen, pek fazla egzersiz istemeyen bir ırk. Ve ilginç bir şekilde, ismine rağmen anavatanı Çin 🙂


12. Irish Wolfhound:

Aslında bir savaş köpeği, ama aynı zamanda gerçek bir aile köpeği denebilir. Çok fazla egzersiz yapmadan da mutlu olabilen bir cins (belki de savaşmaktan sıkılmıştır).


12. Sussex Spaniel:

Tarihte ilk görevleri kuş avlamaktı. Artık emekli olmuş olacaklar ki şimdilerde evin tembel üyesi olmayı tercih ediyorlar.

Bu yazıya bir emoji ile tepki ver
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0