Kediciler için en havrika köpek cinsleri

Afgan Av Köpeği

Kesinlikle en güzide türlerden biri. Afgan av köpekleri, benzersiz kişilikleri ve kendi hallerinde doğalarıyla tam anlamıyla kedi kopyası.


Basenji

Enerjik, fakat utangaç. Basenjiler için, en çok kediye benzeyen tür diyebiliriz. Genelde kendilerini bir kişiye bağlı hisseder ve diğer herkese yabancı olurlar. Kulağa tanıdık gelmiyor mu?


Borzoi (Rus Av Köpeği)

Bu muhteşem tazı, genelde kendi işini yaparken -yani avlanırken- görülür. Borzoiler, çok fazla egzersize ihtiyaç duyar, aynı zamanda yalnızlığı çok severler.


Chow Chow (Çin Aslanı)

Çovçovlar genelde aileleri tarafından en vefalı arkadaşlar olarak nitelendirilirler, ama aynı zamanda yabancılar için de oldukça şüphecidirler. Mavi-siyah dilli çovçovlarla ilgili bilinen en doğru sıfatlar, sakin ve tedbirli olabilir.


Finnish Spitz

Bir diğer kedi taklitçisi tür, Finli Spitz, yabancılar varken tedbirli davrananlardan. Aynı zamanda havlama meraklısı bu cinsler, genelde kediler gibi kendi hallerinde takılsalar da havlamaktan asla vazgeçmiyorlar. 😃


Japanese Chin

Oyuncu tavırları ve sarsılmaz sadakatleriyle bu cins, köpeklerin saf sevgisinin yaşayan kanıtı. Ama sakin, içine kapanık olabiliyor, yeni insanlarla tanışırken soğuk davranabiliyorlar.


Manchester Terrier

Bu küçük çocuklar, fareleri evden kaçırmakta ustadır. Sahiplerine çok sıkı bağlıdırlar ve bir kedi gibi kucağınızda koca bir günü geçirebilirler.


Mi – Ki

Eğer kendinize birlikte kafa dinleyip takılabileceğiniz bir dost arıyorsanız, Mi-Kiler sizin için en doğru karar. Sakin ve gevşemiş ruh hali, bu köpeğimizin ilk akla gelen özellikleri.


Papillon

Bu tür, iddialı davranışlardan ve kendilerine güvenlerini sergilemekten hiç çekinmez. Papillonlar, sokulmayı ve sarılmayı en seven havhavlardan.


Poodle

Poodleların en iyi bildiği şeylerden biri, kendine güvendir. Kediler kendi bildiklerini okumanın kitabını yazdılarsa, Poodlelar da bu kitabı yalayıp yutmuş bir ırk olabilir.


Shetland Çoban Köpeği

Bir kedi kadar zeki ve her köpek kadar sevecen. Shetlandlar, bağımsızlığın ve yumuşacık kucaklamaların kusursuz dengesini bulmuş harika bir ırk.


Shiba

Kediye en çok benzeyen tür diyebiliriz. Shibalar aynı kediler gibi ilgisizlikleriyle tanınsalar da bir o kadar sakin ve sadıklardır.


Whippet

Whippetler de kedigiller gibi rahatlıkta master yapmış olabilirler. Uyumlu ve çok zeki olan Whippetler, tam anlamıyla hayat arkadaşıdırlar.


Vizsla

Kediler gibi Vizslalar da yumuşak yumuşak sarılmanın delisidirler. Aktiflerken de sevecen kişiliklerini korurlar.


Madem miyavlarımızı bir kutuyla hala sevindiremedik, miyavlara benzeyen köpekleri paylaşalım dedik. Umarız bu bilgileri de kutularımız kadar sevmişsinizdir 😉


Bu yazıya bir emoji ile tepki ver
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0