İki köpekle gezmek ya da gezmemek

Aynı anda iki köpek gezdirmek2 kat eğlence, 2 kat zorluk 🙂

İki köpeği birden gezdirmek, ilk zamanlarda iki misli eğlenceli de olabilir, iki misli zor da… Köpeklerimiz büyük ve güçlüyse, bu zorlu görevi başarmak için temkinli ve planlı olmak gerekiyor.

Öncelikle bu iki köpeğin iyi geçiniyor olmaları gerekiyor. Sonuçta kol mesafemizdeki iki köpeğin kavga edip birbirlerini hırpalamalarını istemeyiz. Eğer iyi geçiniyorlarsa, ikinci önemli konu, tasmayla yürüme eğitimlerinin olması. Eğer patili dostlarımızdan birinin basit komutlar için hatırlatmaya ihtiyacı varsa, öncesinde onunla yalnız çalışmak daha doğru olacaktır.


Köpeklerimizi birlikte gezmek için nasıl eğitiriz?

Eğitime başlamak için ilk kural: Yavaş olmak. Yavaş başlayacağız, sakin olacağız. İlk başlarda daha kısa mesafalerde yürümeyi tercih etmek, birlikte yürümeye alışmaları açısından iyi bir çalışma olabilir. Çift olarak yürüdüklerinin ve birbirlerinin farkında olmalarını; tasmanın sizde olduğunu ve kuralları sizin koyduğunuzu anlamalarını sağlayın.

Birlikte yürümeye başlamadan önce, temel komutları birlikte yapmaları için deneme çalışmaları yapabilirsiniz (otur, bekle gibi komutlar).

Sağ tarafımızda yürüme alışkanlığı olan köpeklerimiz, çift olarak yürümek için en ideal adaylardır. Birden fazla köpekle birlikte yürüme eğitimine daha rahat uyum sağlarlar. Ama en iyi şekilde eğitilmiş köpekler için bile çift halinde yürümek, bir alışma süreci gerektirir. Bunu da aklımızdan çıkartmamalıyız.

Köpeklerimizin yürüyüş sırasında birden ilginç bir koku almaları durumunda ikisinin birden harekete geçme riski olduğundan, eforumuzu ikiye katlamamız gereken anlar olabilir. Bu durumlar için de hazırlıklı olmalıyız, çünkü köpeklerimiz arasında bu koku nedeniyle bir rekabet oluşabilir ve normalde sorun olmayacak şey, ikisini birden harekete geçirerek bizim açımızdan zorlayıcı olabilir. İkisinin birden çekiştirmesine karşı sağlam durmamız gerekebilir.


Tasmayı nasıl tutalım?

Bazılarımız iki tasmayı tek elimizde tutarken, bazılarımız da elimizle tutarak denge sağlayabiliyoruz. Bu iki seçenek tamamen bizim ve köpeklerimizin rahatlığına bağlı olarak tercih edilebilir. Ayrıca bazı köpek sahipleri bir köpeğine göğüs tasması, diğerine boyun tasması takarak daha rahat gezdirebildiklerini söylüyorlar.

Bizim önerimiz, bir elimizi tasmalar için kullanırken, diğerini serbest bırakarak tuvaleti poşetle alma gibi ekstra işler için kullanılabilir olmasını sağlamak (evet bazen ahtapot gibi olmamız gerekebiliyor 🙂 Ama elbette önemli olan sizin kendinizi nasıl daha rahat hissettiğiniz…


“Yapmamamız” gerekenler…

İki köpekle yürürken kesinlikle yapmamanız gereken şeylerden biri, makaralı tasmalardan kullanmak. Bu tasmalar uzadıklarında kolayca dolaşmakla kalmaz, tutma yerleri, iki tasmayı birden tutmak açısından zorlayıcıdır.

İki köpekle gezmek aynı zamanda fiziksel bir mücadele olduğundan, hepimiz için uygun olmayabilir. Hiç kimse, gezinti sırasında yüzüstü yere düşmek istemez. Bu gücü sağlayabileceğinizden emin olun. Büyükçe bir apartman kapısını açarken bile zorlananlardansanız, hiç denemeyin deriz.

Yürüyüş sırasında en önemli şeylerden biri de, dikkatimizi tamamen yaptığımız işe vermektir. Dikkatlerini çekebilecek her şeyin biz de farkında olmalıyız ki onlar bizi çekiştirmeden önce hazırlıklı olabilelim. Yani iki köpekle birlikte gezerken, bir yandan Instagram’da dolaşmak yok 🙂

Bir kez başardıktan sonra çok keyifli olabilen çoklu gezinti konusunda artık karar size kalmış. Şimdiden bol şans 🙂

Bu yazıya bir emoji ile tepki ver
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0