Tatile giderken köpeğimi nereye bırakmalıyım?

Ben tatile, köpeğim nereye?

Ne zamandır hayalini kuruyordun ve işte o muhteşem tatil geldi çattı. Tüm yılın yorgunluğunu atacak, güneşin tadını çıkaracak, denizden çıkmayacaksın… Derken aklına köpeğin geldi! Eee, sen yokken o ne yapacak?

Aslında birçok seçenek var, ama en önemlisi onun için en iyi olana karar vermek. Aşağıda anlatacağımız pet hizmetleri, çoğu şehirde bulunabilir durumda. Yapabileceğin en iyi şey, her seçenek için artı ve eksi listesi yaparak bilinçli bir seçim yapmak.

Geleneksel köpek pansiyonları:

Artı: En popüler seçenek, köpek evleri/pansiyonları. Bir internet araştırmasıyla rahatlıkla bunlara ulaşabilir, istediğin bilgileri edinebilir, diğer kullanıcıların tecrübelerine başvurabilirsin.

Eksi: Geleneksel köpek pansiyonları, bütçeye uygun olsa da genelde köpeğimizin sadece temel ihtiyaçlarını karşılayan yerler. Fazlaca kulübe seçeneği ya da yıkama-bakım hizmetleri olmayabiliyor.

Artı: Köpek pansiyonları, en ekonomik seçenek.

Eksi: Mesai saatlerinin bitmesiyle genelde sabaha kadar herhangi bir çalışan bulunmayabiliyor. Yani köpeklerimiz 7/24 gözetim altında olmayabiliyor.

Hangi karakterdeki köpekler için en iyi tercih olabilir:
Geleneksel köpek pansiyonları, dışa dönük, seçici olmayan, tasasız köpekler için uygun, ama biz yokken endişeli olan ve ekstra ilgi isteyen köpeklerimiz için çok uygun olmayabilir.

Yeni Köpek Otelleri: 

Artı: Bu tesisler genelde köpeklerimizin her şey dahil tatili gibi. Ekstra konforlu yatakları, köpeklere özel uyarıcılarla dekore edilmiş oyun alanları ve çalışanları tarafından bire bir ilgiyle hizmet veriyor. Bu merkezler bakım hizmeti, kafessiz oyun zamanları ve köpeğimize casusluk yapabileceğimiz web-cam hizmeti de sunabiliyor.

Eksi: Lüks hizmet, beraberinde lüks fiyat etiketlerini de getiriyor tabii.  

Artı: Otellerin genellikle gece vardiyasıyla çalışan ekipleri de oluyor. Gece yürüyüşü ve köpeğinizin gözetlenmesi gibi ekstra avantajlar sağlıyor.

Eksi: Büyük tesislerde genelde kafessiz zamanlar daha fazla oluyor, bu da bazen köpekler arasında kontrol edilemeyen kavgalara neden olabiliyor.

Hangi karakterdeki köpeklerimiz için en iyi tercih:
Daha çok insan ilgisi bekleyen ve genelde yalnız kalamayan sosyal köpeklerimiz için uygun.

Veterinerler:

Artı: Köpeğimizi güvendiğimiz veterinerine ve ekibine bırakmak kesinlikle diğer tüm seçeneklere göre gönül rahatlığı sağlıyor. Köpek evleri, otelleri ya da pet bakıcıları kronik rahatsızlıklar için ilaçlarını köpeğimize verebilir ve reçetesine uyabilir; fakat diyabet veya nöbet geçirme gibi sıkıntıları olan köpekler için veteriner her zaman ilk tercih olmalıdır.

Eksi: Veteriner ortamı genelde çok sesli ve kaotik olabiliyor. Veteriner çalışanları köpeğimizi yakından takip edebilir ve düzenli yürüş ve beslenmesini sağlayabilir, fakat daha fazlası için zamanları olmayacaktır.

Artı: Köpeğimizi tanımaları, veterinerin onun sağlığı için daha iyi bilgiler ve öneriler sunmasına da yardımcı olacaktır.

Eksi: Köpeğimiz günün büyük bölümünde kafeste kalıyor.

Hangi karakterdeki köpeklerimiz için en iyi tercih:
Sağlık durumunda dikkat ve hassasiyet gereken, özellikle yaşlı köpeklerimiz burada güvende olabilir, gözlemlenebilir ve acil bir durumda hızlıca müdahale edilebilir durumda olabilirler.

Köpek Gezdirme Hizmetleri:

Artı: Biz işte ya da meşgulken köpeğimizi gezdirmesi için ödeme yaptığımız kişiler, tatil döneminde de bu hizmeti sunabilirler. Köpeğimizin gezisi için düzenleyeceğimiz bir günlük planla onun ihtiyaçlarını da karşılayabilirler. Bu ziyaretler sırasında köpeğimizi gezdiren kişi köpeğimizi besleyebilir ve onunla oyun oynayabilir.

Eksi: Tamamen bir kişiye köpeğimizin tüm sorumluluğunu aktarmış oluyoruz. Eğer bu yöntemi tercih edersek, acil bir durumda mutlaka iletişime geçebileceği yakın bir kişiyi belirlemeliyiz.

Artı: Köpeğimiz kafes yerine, kendini güvende hissedebileceği evinde olacak.

Eksi: Köpeğimiz, gezdirilip bakıldığı zamanlar dışında yalnız olacak.

Hangi karakterdeki köpeklerimiz için en iyi tercih:
Kaygı problemi olan evcimen ve havlamayan köpeklerimiz için genelde uygundur. Köpeklerimiz genelde gün içinde biz de çalıştığımız için evde yalnız olmaya alışkınlardır ve günlük rutinlerinden çıkmamış olacakları için mutlu olabilirler.

Yatılı Bakıcı (kendi evimizde):

Artı: Aile üyelerimiz, yakınlarımız ya da bize köpek gezdirme hizmeti verenler, köpeğimize evde yatılı olarak bakabilirler. Köpeğimiz de tanışık olduğu dostuyla kendi evinde zaman geçirmekten memnun kalacaktır.

Eksi: Elbette evinde bir başkasının olmasının getirdiği bazı riskler var. Özellikle köpek gezdirme hizmeti veren biri olacaksa, çok güvendiğin biri olduğundan emin olman iyi olacaktır. Ayrıca evde kalacak olanları günlük rutinler ve evin güvenliği hakkında ayrıntılı olarak bilgilendirmekte fayda var.

Artı: Köpeğimizin akşamları sarılabileceği ve yanına sokulabileceği bir dostu olacak, yalnız kalmayacak.

Hangi karakterdeki köpeklerimiz için en iyi tercih:
Genellikle evcimen, insan sevgisi ve dikkatini sürekli isteyen köpeklerimiz için tercih edebileceğimiz bir seçenektir. Köpeklerimiz ilgimizin sürekli onların üstünde olmasına alışkındır, bu seçenek ona kendini iyi hissettirecektir.

Evde Bakım (Bakıcının Evinde):

Artı: Eğer bakıcı köpeğimizi kendi evine götürerek bakacaksa, biz de ondan bire bir dikkat bekleyebiliriz. Evimizde kalan bakıcının mutlaka gün içinde kendi işlerini yapmak için evden çıkması gerekecektir. Ama kendi evinde bakan bir bakıcı, köpeğimize günün büyük kısmında, kendi konfor ortamında keyifle ilgi gösterebilir.

Eksi: Kendi evinde köpek bakıcılığı yapan kişilerin de genelde kendi köpekleri ya da kedileri olacaktır ve bu da bazen hayvanlar arasında uyumsuzluk yaratabilir.

Artı: Eğer bir bakıcı kendi evini başka birinin köpeğine açıyorsa, köpekleri seven biridir. Yani köpeğimiz kesinlikle şımartılacaktır 🙂

Eksi: Yeni ev ortamını köpeğimiz biraz yadırgayarak strese girebilir.

Hangi karakterdeki köpeklerimiz için en iyi tercih olabilir:
Maceracı, oyuncu köpeklerimiz, gezmeyi seven, arkadaşlarımızın evine götürebildiğimiz köpeklerimiz için gayet doğru bir seçenek olabilir.

Yakınlarımızın evi:

Artı: Bizi tanıyorlar, bu yüzden eğer sorumluluklarını yerine getirmezlerse başlarına ne geleceğini de bilirler :))) Asla köpeğimizin başına bir şey gelmesine izin vermeyeceklerdir.

Eksi: Köpek bakıcılığı işleri olmadığı için, bunu sadece gönüllü olarak yapıyorlar. Dolayısıyla bir profesyonel ciddiyetinde planlarımıza uyamayabilirler.

Artı: Köpeğimizi tanıyorlar, köpeğimiz de onları tanıyor. Bu kesinlikle herkes için stresi azaltacaktır.

Eksi: Hayvanlar konusunda profesyonel olmadıkları için herhangi bir problem karşısında daha zor çözüm sağlayabilirler. Köpekler ishal olabilir, yemek yemeyi kesebilir veya bir anda evden kaçmaya çalışabilirler. Bu tarz bir sorunla nasıl başa çıkacaklarını bilemeyebilirler.

Hangi karakterdeki köpeklerimiz için en iyi tercih olabilir:
Utangaç ve iletişimi zor olan köpeklerimiz için tanıdık bir yüzle birlikte olmak daha iyi bir seçenek olacaktır. Yakınımız bizim evimizde de kalsa, köpeğimizi kendi evine de götürse, bir yabancıyla olduğundan daha rahat hissedecektir.

Peki ona bir HavHav kutusu bırakmaya ne dersin?

Biz uzaktayken ayrılık anksiyetesini biraz olsun azaltmak için, kutusundaki ödül mamaları, oyuncaklar ve sürprizler kesinlikle işe yarayacaktır 😉

Bu yazıya bir emoji ile tepki ver
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0